Szombat, június 10.

Legsportnaposabb verseny: 0-12 osztályos tanulók pontgyűjtő versenye. A verseny célja a város diákságának minél szélesebb körű bekapcsolása a Sportnapok rendezvényeibe. A Sportnapok legaktívabb résztvevőinek díjazása a következő kategóriákban történik: a legsportnaposabb diák, a legsportnaposabb testnevelő tanár, a legsportnaposabb iskola. A versenyhez tartozó sportágak Szabó Kati futás, streetball, Night Bike Walk, buborékfoci, asztalitenisz, squash, duatlon, curling, reggeli torna, teqball, görsí, sulifoci. A pontgyűjtőkártyákat keresd a helyszínen!
Oktató: Tittesz Tünde
Oktató: Camila (Brazilia)
Oktató: Sylvester Réka, A bodyART edzésben a hangsúly az emberi test egészén van, a gyakorlatok és pozíciók teljes testgyakorlatok, melyek egyszerre több izmocsoportot is megmozgatnak, erősítenek.
• 12.30 Tánc
Az Ady Endre Általános Iskola IV.B. osztálynak táncelőadása. Felkészítő tanító: Ferencz Orsolya
Oktató: Ardelean Gyöngyvér Mónika
Oktató: Pap Ferenc.
Oktató:Kelemen Ida
A vívás technikai jellegű küzdősport. Fegyvernemei kard, tőr, párbajtőr. Egy brassói egyesület tart bevezetőt a sportág szépségeibe
Oktatók (Tittesz Tünde és Camila)
A Lávmasin Sz!nteZenekar egy sepsiszentgyörgyi baráti társaság szabadidős tevékenysége, amely során “eljátsszák mind­annyiuk nótáját”, így repertoárjukban egyaránt megtalálhatóak a blues, rock és funky dalok. Koncertjükön olyan közismert előadók dalait játsszák mint Jimi Hendrix, Beatles, AC/DC, HBB, P-Box, Quimby, Hooligans, Rolling Stones, Creedence Clearwater Revival, The Cream, The Doobie Brothers, Judas Priest vagy Rage Against The Machine. A különféle zenei stílusokat a sepsiszentgyörgyi ötösnek, sajátos előadásmódban sikerül homogén produkcióvá kovácsolni. A Lávmasin Sz!nteZenekar tagjai: Nagy B. Sándor – énekes, gitáros; Fazakas Zsolt - gitáros; Szőcs-Torma Zoltán – gitáros; Kovács Zsolt – basszusgitáros és Kovács-Vajda István – dobos.
A nyílt viadalra kétfős csapatok jelentkezését várják, iratkozni a helyszínen is lehet.
• 10.00 Teqball
A teqball a labdarúgás és az asztalitenisz elemeit vegyítő sport. Domborúan meghajlított síkú, középen plexiüvegből készült "hálóval" elválasztott asztalon játsszák futballlabdával, legalább ketten.
6. alkalommal szervezi az egyesület a megmozdulást, gyülekezés a stadionban a színpadnál. A táv körülbelül 18 km hosszú. A közös biciklizésre 14 – 80 éves korosztályú személy jelentkezhet, hisz a cél az, hogy a kerékpározást, mint életformát népszerűsítsék.
Görkor­csolya ügyességi verseny, jégkorong lövészet kapus bábunak, kapura lövés se­besség mérés.
Jó idő esetén garantált a móka a stadion dombjain felállított pályán.
• 16.00 Buborékfoci
Buborékban játszva a foci így még élvezetesebbé és szórakoztatobbá válhat.A szabályok ugyanazok mint a fociban, a változás cask annyi,hogya játékosok egy műanyag, felfújható “buborékban” játszanak, és cask a lábuk van szabadon térdtől lefelé.Nagyon szórakoztató a hatalmas buborékkal szaladgáló játékosok látványa, hát még az, amikor egy-egy ütközés fejre,majd talpra állnak, mint a keljfeljancsi.
Folyamatos aerobik, taebo, kangoo, zumba bemutatók, bárki csatlakozhat menet közben
Székelyudvarhely, Csíkszereda, Gyergyószentmiklós és Sepsiszentgyörgy örökifjú kézilabdásai közt.
Felnőtt csapatok részére, Gyergyószentmiklós, Udvarhely, Kézdivásá­rhely, Salema csapatok résztvételével
Városunk sportolói mérik össze tudását, felkészültségét illetve állóképességeit.
Lány és fiúbajnokság V-VI. osztályok részére
A Székely Nem­zeti Bajnokság döntő tornája, Sepsi Sic, Sepsi ISK, ISK Gyergyószentmiklós és Marosvásárhely csapatai közt. Döntő 12.00 órától
Többcsapatos kézilabdatorna, amelyen ifi V-ös lány csapatok mérik össze tudásukat, felkészülésüket, a Rm Valcea-i HC „Török Mari” és HC Oltenia csapatok részvételével.
A verseny nyílt jellegű, bárki részt vehet hagyományos visszacsapó íjjal. Versenyszámok: távlö­vé­szet, mesterlövészet, harci íjászat, testhelyzet íjászat.
Rèsztvevők: Gyulafitàtòt 1, Gyulafitàtòt 2 (Veszprem), Boly (Pècs), Bodok, Bertis, Tèglàs Panziò AS Trei Scaune-Hàromszèk SE. Helyszín: Uzoni Sportcsarnok
Ifjúsági csapatok számára az Electro pályán
A Mikes Kelemen Líceum sportterme, kétnapos harcművészeti ver­seny és bemutatók: judo férfi és női egyéni, Ju-jitsu semicontact, Ju-jitsu duo bemutató.
Városi uszoda, kezdő csoportosoknak
Helyszín: a szépmezői Ipari park udvara.
Borvíz utca, a víztároló mögött távirányítós repülőgép-modellek légiparádéja és kiállítása
Városi uszoda
Topspin terem, nyílt asztalitenisz bajnokság.
A kilátónál, ingyenesen ki lehet próbálni a sportágat, a szervezők biztosítják a felszerelést
Az öt kategóriában – pufo, mini, junior, kadet, felnőtt - meghirdetett verseny a Tanulók Háza udvarán zajlik le.
A verseny helyszíne a Kilátó, a Vadász utca mögötti dombok, a résztvevőknek kötelező a sisak használata. A megmérettetésre kilenc kategóriában lehet jelentkezni, nevezni pedig a helyszínen lehet.
Uszoda, lesz elméleti (felszerelés bemutatása, nyomáskiegyenlítési technikák, vízalatti kommunikáció, lebegés beállitás, stb.) és gyakorlati (felszerelés összeszerelése, merülés, nyomáskiegyenlítés, reduktor víztelenítése, stb.) oktatás.
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img