Vasárnap, június 11.

Legsportnaposabb verseny: 0-12 osztályos tanulók pontgyűjtő versenye. A verseny célja a város diákságának minél szélesebb körű bekapcsolása a Sportnapok rendezvényeibe. A Sportnapok legaktívabb résztvevőinek díjazása a következő kategóriákban történik: a legsportnaposabb diák, a legsportnaposabb testnevelő tanár, a legsportnaposabb iskola. A versenyhez tartozó sportágak Szabó Kati futás, streetball, Night Bike Walk, buborékfoci, asztalitenisz, squash, duatlon, curling, reggeli torna, teqball, görsí, sulifoci. A pontgyűjtőkártyákat keresd a helyszínen!
Gyere ki te is egy kis reggeli átmozgatásra a stadionbeli színpadhoz. Téma: Szórakoztató gyakorlatok amelyek fel­dobják az edzéseket.
Oktató:Barta Róbert
A csíkszeredai kutya idomítók hagyományos vendégeink
Oktató: Székely Ágnes
• 12.30 Modern tánc
A Gyermekek Palotája tánccsoportjának bemutatója - oktató: Molnár Enikő
Oktatók: Virág Endre és Virág Imola
Oktató: Vass Hunor
Oktató : Préda Csaba
Oktató: Szőke Attila
Oktató: Ardelean Gyöngyvér Mónika
A Mikes Kelemen Líceum III.C. osztályának bemutatója
Ingyenesen kipróbálható a tiroli csúszópálya a magasban kifeszített kötélen
• 10.00 Teqball
A teqball a labdarúgás és az asztalitenisz elemeit vegyítő sport.Domborúan meghajlított síkú, középen plexiüvegből készült "hálóval" elválasztott asztalon játsszák futballlabdával, legalább ketten.
Borvíz utca, a víztároló mögött távirányítós repülőgép-modellek légiparádéja és kiállítása
Streetball pálya, KSE Kézdivásárhely, VSK Csíkszereda, Salema csapatok részvételével
A lovas szakágak közül a lovastornát sokszor úgy emlegetik, mint a lovaglás előiskolája. A lovastorna valóban már 5-6 éves kortól segít elsajátítani a lóval való bánásmód alapjait és a ló hátán való stabil ülést. A lovastorna komoly versenysport, ahol a versenyzők zenére, egyedi koreográfiával, vágtázó lovon mutatják be igen látványos akrobatikus tornagyakorlataikat.
Vegyes csa­pa­toknak U8, U10, U12, U14-es korosz­tályok­ban a Királypingvinek Jégko­rong Klub és a Székelyföldi Jégkorong Akadémia közös rendezésében. A Floorball a jégkoronghoz hasonló labdajáték, amelyet egy palánkkal körbevett teremben játszanak 5+1 játékossal.
A Mihai Vitezul Liceumban svájci rendszerben sorra kerülő versenyen részt vesznek udvarhelyi, csíkszeredai, szovátai, kézdivásárhelyi sportolók.
Ifjúsági csapatok számára az Electro pályán
A Mikes Kelemen Líceum sportterme, judo verseny és bemutatók
Borvíz utca, a víztároló mögött távirányítós repülőgép-modellek légiparádéja és kiállítása
A kilátónál, ingyenesen ki lehet próbálni a sportágat, a szervezők biztosítják a felszerelést
Uszoda, lesz elméleti (felszerelés bemutatása, nyomáskiegyenlítési technikák, vízalatti kommunikáció, lebegés beállitás, stb.) és gyakorlati (felszerelés összeszerelése, merülés, nyomáskiegyenlítés, reduktor víztelenítése, stb.) oktatás.
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img